1. Concursul este deschis tuturor, indiferent de varsta si nationalitate.
2. Concurentii vor putea participa la concurs cu un numar nelimitat de modele, votarea fiind facuta pe concurent si nu pe model.
3. Modelele pot fi motorizate atat electric cat si termic, nefiind nici o restrictie legata de anvergura, greutate, voltaj, capacitate acumulator, capacitate motor.
4. Modelele trebuiesc realizate dupa planuri originale, nu kituri complete sau modele copiate, pot avea orice forma si culoare, important este sa fie capabile sa zboare neintrerupt minim 30 de secunde.
5. Nu se percepe nici o taxa de inscriere/participare.
6. Modelul poate sa aiba sau nu motor, dar trebuie sa fie radiocomandat, nu se accepta zbor liber.
7. Concursul se va desfasura pe doua sectiuni: Impus si Freestyle.
- In cadrul sectiunii impuse, modelele trebuiesc realizate complet din depron, polistiren, arcel, elapor etc, iar pentru ranforsari alte materiale. Nu se admit aripi/fuselaje realizate complet din alt material decat cel amintit, ca: lemn, composite, etc. Se poate folosi film sau orice alt material la acoperirea aripilor/fuselajului.
- In cadrul sectiunii freestyle modelul poate fi construit din orice material: lemn, composite, dar trebuie sa se foloseasca si depron, polistiren etc, neexistand restrictii la cantitatea de depron utilizata proportional cu celelalte materiale.
8. Concurentii se pot retrage oricand din concurs, cu explicarea motivelor care au dus la aceasta situatie.
9. Concurentii raspund pentru continutul materialelor publicate: poze, filme, etc.
10.Cei care nu prezinta un film in care sa faca dovada de zbor a modelului, pana in data de
18.08.2013 ora 24.00 (GMT+2), vor fi automat descalificati.
11.Toate materialele publicate pe site, cat si linkurile catre alte siteuri care fac obiectul concursului, devin proprietatea DEPRONIADEI.
- Inscrierea concurentilor se va face in acest link din data de 25.02.2013 pana pe 11.08.2013 ora 24.00 (GMT+2), orice inscriere ulterioara nu va mai fi validata.
-
Concursul se va desfasura in perioada 25.02.2013 - 18.08.2013 ora 24.00 (GMT+2) si va consta in realizarea unuia sau mai multor aeromodele in conditiile exprimate la pct.7. Concurentii se pot inscrie la una sau ambele sectiuni. In cazul in care unul sau mai multe modele nu respecta conditiile impuse de sectiunea la care s-a inscris, acestea vor fi automat mutate in cadrul sectiunii corespunzatoare. Se va respecta perioada de constructie, in caz contrar, concurentul in cauza va fi descalificat.
- Concursul se va desfasura exclusiv pe internet prin intermediul siteului www.deproniada.com, fiecare concurent va avea un post separat in care isi va posta, pe masura realizarii modelului, poze si filme. Planurile de executie pot fi postate, dar nu sunt obligatorii.
- La sfarsitul competitiei, in perioada
19.08.2013 – 31.08.2013 se va trece la votarea concurentilor, voturile fiind monitorizate, inregistrate si verificate.
Voturile vor fi acordate de catre o comisie! Din comisie vor face parte reprezentanti ai sponsorilor cat si aeromodelisti cu experienta.
- Se va aprecia originalitatea, manevrabilitatea, realizarea finala.
-
Premierea castigatorilor se va face in data de 1 septembrie 2013, in cadrul intalnirii de la MANGALIA, in functie de voturile obtinute online.
- Rezultatele vor fi postate pe www.deproniada.com. Concurentilor prezenti la
MANGALIA li se vor inmamana premiile, iar celorlalti li se vor trimite prin posta.
- Siteul www.deproniada.com este gazda a DEPRONIADEI editia a-VII-a, si nu va modifica sau influenta rezultatul final in nici o forma.
- Contestatiile vor fi rezolvate de catre organizatori in maxim o saptamana de la incheiere, iar rezultatele sunt finale.
Reguli si conditii
(c) Deproniada - Toate drepturile rezervate
Desfasurarea concursului